Colonelul-Agricultor de la SMC umbla intr-o masina furata si incurajeaza evaziunea fiscala

Posted: August 29, 2010 in Oprea, Raneti
Tags: , ,

Va vine sa credeti ca o batrana de 72 de ani conduce o ditamai ferma agricola in comuna Caldararu din judetul Arges? O cheama Oprea Tudora si este nimeni alta decata mama lui Paul Oprea, loctiitorul comandatului Spitalului Militar Central din Bucuresti. Adica, dupa cum scriam in episodul anterior, acel spital unde bolnavii sunt lasati sa moara sau pusi pe drumuri pentru ca atat comandantul Raneti, cat si adjunctul sau, Oprea, baga bani in firmele prietenilor primarului Sorin Oprescu.Evident, asta miroase a evaziune fiscala de la o posta, pentru ca pana in urma cu cativa ani, firma a fost pe numele lui Paul Ionel Oprea si avea sediul chiar in vila cocheta unde acesta locuieste in Bucuresti. Numai ca din momentul in care Oprea a inceput sa capete functii administrative si trebuia sa isi declare averea, s-a gandit ca ar fi mai bine sa o ascunda sub fustele mamicii.


colonelul agricultor

Dar sa ne uitam la averea, declarata sau nu, a celui mai bun agricultor dintre medici si a celui mai bun medic dintre agricultori, Paul Ionel Oprea. Masina in care circula nu face mai mult de cateva mii de euro, mai ales ca este o masina furata din strainatate.  Vila in care sta, precum si terenul pe care a fost ridicata, din strada Lt. Lazarovici nr.26, sar bine de cateva sute de mii de euro. Daca mai adunam valoarea terenurilor firmei din comuna argeseana Caldararu, sau utilajele agricole cumparate de aceasta firma, o sa vedem ca bietul Oprea, care pe la toate colturile se plange ca e sarac si cinstit, bate usor milionul de euroi. E drept, nu are o pasiune pentru masinile de ultima generatie. Cel putin nu pentru BMW, Mercedes, Audi sau Lamborghini. Are insa o pasiune ascunsa pentru utilajele agricole de ultima generatie. Omul si-a cumparat tractor, camion si combine. Scumpe. De exemplu, sa luam tractorul John Deere 8300, care este cotat pe piata, la valoare de second hand, la 60.000 de euro. Este incadrat la grupa utilajelor agricole cu tractiune 4×4 si cu o putere de peste 200 de cai. Sau, sa ne gandim la combina John Deere 2056 cu o valoare de 70.000 de euro, la mana a doua.


Recoltele lui Oprea totalizeaza sute de tone de porumb , floarea soarelui sau rapita, stranse de pe alte sute de hectare exploatate in comuna sa natala. Este drept, ca orice agricultor modern, nu isi pune doar banii sai la bataie, ci mai are nevoie si de imprumuturi. Imprumuturi facute la o Institutie Financiara Nebancara din Buzau: AGRICOVER CREDIT IFN. Adica de la niste camatari care platesc impozite si iti iau dobanzi exorbitante, dar nu te intreaba detalii financiare. Pentru ca daca ar fi lucrat cu o banca in toata regula, atunci domnul Oprea ar fi trebuit sa prezinte acte doveditoare, adeverinte fiscale si mai ales sa explice cum poate o firma cu doar 4 sau 5 angajati si condusa de o batrana de 72 de ani, dupa cum arata statisticile Ministerului de Finante si ale Registrului Comertului, sa intretina sute de hectare de pamant. Ca sa ramanem in spiritul adevarului, precizez ca in fapt sunt mult mai multi cei care lucreaza pamanturile lui Oprea. Pentru ca multi tarani din Caldararu ii sunt datori pentru analizele si operatiile facute la Spitalul Militar, servicii platite apoi cu carca la ferma mamicii.


Dupa cum ziceam, miroase de la o posta a evaziune fiscala. Mai ales ca unul din nepotii lui Paul Oprea are in aceeasi comuna firma “Otho-Mocanu Depozit SRL”, care lucreaza exclusiv cu compania unchiului. Pare o reteta clasica de spalat banii in familie. O familie de medic militar. Mai ales ca ii acorda nepotului o grija fenomenala… il tine la Bucuresti in casa lui, iar pe la Caldararu, cnd merge la ferma, ii da pe mana tot felul de masini furate, cu care se plimba doar prin comuna.

Cum de a ajuns un asmenea personaj sa organizeze licitatii de milioane de euro la Spitalul Militar, iar mai apoi sa fie practic director adjunct? Oare nu a stiut nimeni ce face omul asta acasa? Eu am aflat toate aceste date din surse publice. Faptul ca niciun ziarist nu le-a aflat, sau nu a vrut sa le afle, ca nimeni din Ministerul Apararii nu le stie, desi exista servicii speciale pentru asemenea lucruri, mie imi ridica mari semne de intrebare.

In episodul viitor, voi descrie cum sexologul Raneti si agricultorul Oprea, cuplul care conduce Spitalul Militar Central, il duc cu zaharelul pe presedintele Traian Basescu si nu se dau in laturi de la a-i pune sanatatea in pericol, pe langa faptul ca zilnic, zeci de pacienti au de suferit din cauza incompetentei lor.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s