Raneti si Oprea pun bete-n roatele sanatatii lui Basescu

Posted: August 29, 2010 in Oprea, Raneti
Tags: , , ,

E foarte greu de tras o linie clara intre ceea ce este normal si ceea ce este patologic. Insa in cazul pe care il voi prezenta, cred ca o astfel de munca este mult usurata de faptele petrecute anul acesta la Spitalul Militar Central din Bucuresti, condus de colonel-sexolog Aurelian Raneti si colonel-agricultor Ionel Oprea.  Anul trecut, RMN-ul spitalului s-a stricat. Nu stiu multe detalii, dar era vorba de o piesa care trebuia inlocuita. Raneti si cu Oprea au apelat la firma Siemens, care il instalase in spital, cerand o oferta de pret pentru reparatii. Cei de la Siemens au spus ca spitalul va trebui sa plateasca cateva zeci de mii de euro. Ca e mult, ca e putin…. judeca fiecare. Cert e ca pentru pretul de achizitie al unui RMN, o asemenea reparatie nu e scumpa. Mai ales ca investigatiile facute cu RMN-ul respectiv sunt esentiale in medicina moderna. Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca presedintele Traian Basescu trebuia sa vina prin luna mai la spital, sa faca el insusi un asemenea control, deoarece au trecut cinci ani de cand a fost operat pe coloana vertebrala la Viena. Astfel ca de la Cotroceni veneau cereri pentru stabilirea unei programari, iar Oprea si cu Raneti dadeau din colt in colt invocand fel de fel de motive pentru ca nu cumva sa se afle la nivel inalt ce  manageri prosti sunt ei.

colonelul sexolog Raneti

colonelul agricultor Oprea


Confundand medicina cu agricultura, unde cumpara second-hand-uri pe banda rulanta, colonelul Oprea il convinge pe Raneti ca nu e bine sa dea banii pe service. Si daca v-ati fi asteptat ca cei doi sa gaseasca o solutie miraculoasa la problema RMN-ului, va inselati. Fara sa respecte nici o lege in vigoare, ei au scos pur si simplu RMN-ul vechi din spital, l-au incarcat intr-un camion si l-au trimis…. Dumnezeu stie unde….. Fara contract, fara dispozitie de livrare, fara sa-l scoata din gestiunea spitalului…. Unii din angajatii spitalului, vazand cum se scoate RMN-ul de acolo. au inceput sa faca poze cu telefoanele mobile… Dar cuplul Oprea Raneti, le-a confiscat si le-a sters… nimeni nu dorea sa ramana fara job pe timp de criza.

In locul aparatului stricat, au adus un alt RMN, tot folosit, tot Siemens si tot stricat. Eficienta? Zero absolut! Tranzactia a fost insa profitabila pentru o firma din Cluj: Digimed SRL. Numai ca aceasta companie e specializata in aparatura de balneologie si fizioterapie, nicidecum in aparatura sofisticata precum un RMN….. Ganditi-va si dumneavoastra la urmatoarea insiruire de cuvinte: namol, apa puturoasa, masaj, rezonanta magnetica. Nu-i asa ca nu suna bine? Pentru ca firma care livreaza un asemenea aparat e obligata sa asigure si service-ul, si piese de schimb, etc….

Dar se pare ca siguranta celor ce ar urma sa foloseasca RMN-ul nu este tocmai pe lista de prioritati a cuplului Raneti – Oprea. Oare cum insa nu s-au prins si baietii de la Cotroceni ca presedintele ar putea fi prajit de colonelul sexolog si de cel agricultor in timpul unui control imagistic?

O ultima barfa auzita zilele trecute spune ca acum, cei doi se pregatesc pentru inca un tun: sa scape si de RMN-ul asta si sa aduca altul….

Leave a comment